Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και ενημερώθηκε για τις προτάσεις της ΝΔ - το "Ζάππειο ΙΙ".

Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Α. Σαμαρά να υπάρξει εθνική συνεννόηση, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

"Η αναγκαία συναίνεση δεν κλείνει με ένα τηλεφώνημα και χρειάζονται πράξεις και ενέργειες", τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι "ο λαός δεν συγχωρεί μικροκομματικές τακτικές και πρακτικές, για κομματικά οφέλη".

Επανέλαβε δε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα γίνει με τους κανόνες που προβλέπονται από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αντικρούοντας τις πληροφορίες ότι η Τρόικα ζητά αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Πεταλωτής για την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τις αναφορές για εθνική συνεννόηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό αυτά που είπε και την επομένη, στο Ζάππειο, σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Σαμαράς, μπορεί να σηκώνει το τηλέφωνο, αλλά ταυτοχρόνως ...σηκώνει και  τους αντιμνημονιακούς τόνους.
Και από την άλλη πλευρά ότι ο Γιώργος επιθυμεί διακαώς την εθνική συνεννόηση.