Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του για το AIDS δίνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επικαλούμενος μάλιστα τον... Γέροντα Παΐσιο.

Σε ανακοίνωσή του μετά τις σχετικές συζητήσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Μιχελογιαννάκης επικαλείται μία ιστορία που του Γέροντα Παΐσιου, για να καταδείξει όπως αναφέρει τη σχέση της θρησκείας και της επιστήμης.

Ειδικότερα ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

Κάποτε ο γέροντας Παΐσιος νοσηλευόμενος πονούσε και ζητούσε από τον ειδικευόμενο γιατρό να του δώσει παυσίπονο. Ο γιατρός, λόγω κούρασης, του είπε νευριασμένος, «τόσα θαύματα κάνεις κάνε και αυτό για να σου περάσει ο πόνος».

Τότε ο γέροντας Παΐσιος του απάντησε, «γιατρέ, είσαι ανόητος, δουλειά μου είναι να προσευχηθώ, ώστε να σε φωτίσει ο θεός να μου δώσεις το σωστό φάρμακο».

Αυτή είναι η σχέση θρησκείας και επιστήμης.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν για άλλη μια φορά ότι, το περιστατικό που διηγήθηκα με την λοιμωξιολόγο, η οποία κοινώνησε από το ίδιο δισκοπότηρο με τους οροθετικούς, ήταν το 1981. Τότε, δεν γνωρίζαμε τίποτε για τον ιό του AIDS και η πράξη της ήταν αποτέλεσμα πίστης και όχι γνώσης.

Σαφώς και ο ιός δεν μεταδίδεται με το σάλιο, αυτό όμως το μάθαμε αργότερα.

Τέλος λοιπόν στην σύγχυση των δηλώσεων μου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πρόσφατα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας είχε πει ότι «τόσα χρόνια που έχω κάνει ιατρική, την θαυματουργική λειτουργία των λειψάνων, την έχω δει. Δικαίωμα μου είναι αυτό. Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο", είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ»

«Τον κάνω τον σταυρό μου στην ιατρική πράξη και έτσι θεραπεύω. Δόξα τον Θεό τα πάω καλά με τους ασθενείς μου. Εκεί διαφώνησα με τον Φίλη. Έχω δει άνθρωπο να του κάνω υπέρηχο με διατατική μυοκαρδιοπάθεια με 15% και με τη πίστη και ένα τάμα να τον βλέπω να φτάνει στο 60% και 65%. Εναλλακτικές υποστηρικτικές θεραπείες τις δέχομαι αρκεί να τις πιστεύει ο άλλος» είχε αναφέρει και κατέληξε:

Μόνο η πίστη σε κάνει να αναπτύσσεις αυτοάμυνα και να πηγαίνεις καλύτερα. Τότε παλιά που ήμουν φοιτητής δεν γνωρίζαμε αν με το σάλιο μεταδίδεται το AIDS πριν από 20 χρόνια. Τότε έγινε αυτό με την Θεία Κοινωνία που είχα πει. Πράγματι, σήμερα ξέρουμε πως δεν μεταδίδεται με το σάλιο.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.