Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν από εκείνους που ανέβηκε τάχιστα στο πολιτικό σύστημα. Οι ικανότητες του εκτιμήθηκαν από τον Κώστα Σημίτη βασικά και ο κύριος Χρυσοχοΐδης τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εκτός από τις υπουργικές καρέκλες είχε αναλάβει και κορυφαίες κομματικές θέσεις όπως τη θέληση του γραμματέα του κόμματος.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη που χάρισε στο κύριο Χρυσοχοΐδης τεράστια προβολή στα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλου του κόσμου. Ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει ,ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη αλλαγής συμβόλων και ονόματος του κόμματος. Τότε όμως οι περισσότεροι του επιτέθηκαν. Στα χρόνια του μνημονίου μια δήλωση του, είχε ως αποτέλεσμα να  γίνει αντικείμενο πολλών σχολίων για τον αν είχε διαβάσει ή όχι το μνημόνιο.

Τώρα ο κύριος Χρυσοχοΐδης δεν κατάφερε να εκλεγεί στη Β´ Αθηνών. Ο ίδιος θα ήθελε να διεκδικήσει όχι μόνο την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά την ηγεσία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Τα ίχνη του έχουν χαθεί καθώς δεν κάνει δημόσιες παρεμβάσεις όμως προετοιμάζεται για δυναμική εμφάνιση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ , εκεί όπου αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τις επιλογές του.

Ο.Α