Θερμό αναμένεται το καλοκαίρι στο μιντιακό τοπίο μιας και οι πληροφορίες για τις κυβερνητικές προθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ραγδαίες εξελίξεις στα τηλεοπτικά κανάλια
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά να δώσει το πολύ τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ, που σημαίνει ότι για τα ιδιωτικά κανάλια θα «περισσέψουν» τρεις άδειες. 
 
Εάν αυτό συμβεί αυτόματα θα πρέπει να προχωρήσουν τα πλάνα συγχωνεύσεων κάποιων καναλιών (δύο φορές έχει ναυαγήσει η συγχώνευση Mega-Star, τα σχέδια όμως υπάρχουν), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλυσιδωτές επιπτώσεις στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε ομίλους ΜΜΕ. 
 
Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς άλλωστε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών έκανε λόγο για άναρχο τοπίο ενώ τόνισε πως υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια. Είχε μάλιστα προαναγγείλει πως μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει το νομοσχέδιο που θα ρυθμιζει τεχνικές, νομικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για τη νόμιμη λειτουργία τους. 
 
Ν.Π.