Μία ιδιαίτερη χρονική συγκυρία επέλεξε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά κατώτατου μισθού και 13ων – 14ων μισθών και συντάξεων, που ως γνωστόν αποτελούσαν προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς να το ερμηνεύουν ως… μήνυμα.

Το ΚΚΕ κατέθεσε την πρόταση νόμου «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων» στις 23 Απριλίου.

Κι ενώ δεν υπάρχει δεσμευτική προθεσμία για τη Βουλή να συζητήσει τις προτάσεις νόμου που καταθέτουν κόμματα ή βουλευτές, η πρόταση νόμου εστάλη με απόφαση της κυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να υπολογιστεί το σχετικό δημοσιονομικό κόστος.

Με βάση τις διαδικασίες, η πρόταση νόμου θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια περίπου στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, μόλις λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η παράταση του προγράμματος.

Κάπως έτσι, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού θα κληθεί να ψηφίσει για τις προεκλογικές της εξαγγελίες, την ώρα που η αναφορά του κατώτατου μισθού έχει μετατεθεί χρονικά και η 13η σύνταξη πάει για το 2016.

Τυχαίο γεγονός ή μήνυμα της προέδρου της Βουλής, όπως πολλοί ερμηνεύουν; Θα φανεί...