Οι σημειώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, προκάλεσαν έντονες συζητήσεις για το τι ακριβώς εννοούσε με κάποια από τα θέματα που έθεσε στη σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό στο υπουργείο Οικονομικών. 

Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» το σημειωματάριο του υπουργού, όπου είχε καταγράψει το περίγραμμα των θεμάτων που θα έβαζε στο τραπέζι τηυς συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, προβληματισμό προκάλεσε μια από αυτές τις σημειώσεις και συγκεκριμένα το «JFK». Όπως είναι γνωστό, αυτή είναι η ονομασία του αεροδορμίου τς Νέας Υόρκης και έτσι ο κ. Βαρουφάκης ξύπνησε σκέψεις για ενδεχόμενο υπερατλαντικό ταξίδι του (ή κάποιοι μέλους της διαπργαματευτικής ομάδας).

Ή ο νους του κ. Βαρουφάκη ταξιδεύει από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο ή ετοιμάζει μετάβαση στον προορισμό που σημείωσε στα χαρτιά του. 

Ή απλώς σκεφτόταν πώς θα συνδυαστούν τα δρομολόγια των εκπροσώπων του ΔΝΤ ( που έρχονται από το JFK), ώστε να φτάσουν εγκαίρως στις Βρυξέλλες και να συμμετάσχουν στο Brussels Group.