Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες το βράδυ στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, έξω από το νούμερο 16, όπου βρίσκεται το αγαπημένο στέκι, πολιτικών, δημοσιογράφων, δικηγόρων και επιχειρηματιών, «Il Gatto» που γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας.

Από νωρίς το απόγευμα πέρασαν από τη στοά όπου βρίσκεται το γνωστό café-bar δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές και πολιτικά στελέχη, άνθρωποι της αγοράς που συχνάζουν εκεί καθημερινά και οι φίλοι του «Γάτου» που τον προτιμούν για τις εξόδους τους. Σχεδόν τη μισή γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και τους πολλούς συναδέλφους που βρέθηκαν εκεί για ένα ποτό και για ευχές υποδεχόταν ο Βασίλης Τσιατσιάμης, ένας από τους ιδιοκτήτες και στενός πολιτικός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στα πηγαδάκια η κουβέντα, οι εκτιμήσεις και η ανταλλαγή πληροφοριών επικεντρώθηκαν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία και την πορεία της οικονομίας, με τους περισσότερους να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους.

Ανάμεσά τους ήταν, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, ο βουλευτής Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Νίκος Τσούτσιας, πρώην βουλευτής ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Καστανάκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, Γιώργος Μπρούλιας και πολλοί άλλοι.

Π.Ρ.