Έντονη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου από την επιλογή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη να τοποθετήσει την Έλενα Παναρίτη ως νέα εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αφού δεν την καλύπτει πολιτικά.

Το newpost είχε γράψει πρώτο, εξάλλου, για τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με την επιμονή του υπουργού Οικονομικών να διορίσει την πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στο Ταμείο.

Εντύπωση προκαλεί, παράλληλα, το δελτίο τύπου του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την τοποθέτηση της κυρίας Παναρίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιλογή έπειτα από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε «από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Το σημείο αυτό προκαλεί, εύλογα, απορίες για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο της επιλογής, αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε διαφωνήσει κάθετα με την τοποθέτησή της, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης είχε εκφράσει επιφυλάξεις.

Λέγεται ότι οι ενστάσεις δεν αφορούσαν την επιστημονική επάρκεια της κυρίας Παναρίτη, αλλά το γεγονός ότι αποτελεί μία επιλογή που δεν μπορεί να «δικαιολογηθεί» πολιτικά.

Παράλληλα, υπήρχαν εδώ και καιρό αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, προς το πρόσωπό της, λόγω του παρελθόντος της, δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για την τοποθέτησή της ως συμβούλου στη διαπραγμάτευση υπό τον Γ. Βαρουφάκη.

Το παρασκήνιο για το πώς ο κ. Βαρουφάκης την επέλεξε για τη θέση στο ΔΝΤ είναι έντονο...