Τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσκάλεσε στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με τον έλληνα πρωθυπουργό να αντιδρά, αποκαλύπτει ο ανταποκριτής των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήθελε την παρουσία του κ. Ντάισελμπλουμ. Ωστόσο αυτό δεν άρεσε στον κ. Τσίπρα και διαφώνησε με την παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν θα είναι παρόντες κάποιος εκ των Μαριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συναντηση θα γίνει μόνο ανάμεσα στους δύο, Τσίπρα και Γιούνκερ χωρίς της συμμετοχή κανενός άλλου θεσμού. Πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν νωρίτερα πως στη συνάντηση θα είναι παρόντες τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ακόμα μακριά» με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά να απαντά με δήλωσή του ότι κατατέθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και «όποιος θέλει λύση ας συμβάλλει τώρα».

 

Β.Β.