Τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα μετά τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, βλέπει ο αρθρογράφος Hugo Dixon

Ο αρθρογράφος του Reuters περιγράφει στο Twitter τα σενάρια που ο ίδιος προκρίνει για το μέλλον της Ελλάδας, ένα καλό, ένα μέτριο, ένα κακό και ένα καταστροφικό.

Συγκεκριμένα, στο καλό σενάριο σύμφωνα με τον Dixon, ο Αλέξης Τσίπρας ​συμφωνεί με τους δανειστές, όμως δεν κατορθώνει να πείσει τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ και προχωράει σε πρόωρες εκλογές.

Στο «αδύναμο» σενάριο ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τους πιστωτές, κατορθώνει να κρατήσει τους σκληροπυρηνικούς μαζί του, όμως αποτυγχάνει να εφαρμόσει σωστά τα μέτρα και η κρίση επιστρέφει.

Στο κακό ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν κατορθώνει να πετύχει συμφωνία, επιβάλλεται περιορισμός κίνησης κεφαλαίων από τους δανειστές και παραδίδει την εξουσία σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Τέλος, στο καταστροφικό σενάριο ο κ. Τσίπρας δεν επιτυγχάνει συμφωνία, η χώρα χρεοκοπεί, διατηρεί την εξουσία και συνεχίζει τη σύγκρουση με τους δανειστές.

 

Α.Κ.