Συνεχίζεται ο «πόλεμος» διαρροών και δημοσιευμάτων, με αποτέλεσμα το τοπίο γύρω από τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης να είναι θολό.

Νωρίτερα, σήμερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει σε τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα

Τα δημοσιεύματα διέψευσαν με δηκτικό τρόπο κυβερνητικές πηγές, οι οποίες καλούν παράλληλα την πλευρά του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να ξεκαθαρίσει άμεσα δύο πράγματα.

Πρώτον, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύουν ότι ο κ. Γιουνκέρ πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει συγκεκριμένη και δομημένη πρόταση από την πλευρά των δανειστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο κείμενο των θεσμών. Άρα μέχρι στιγμής, το μόνο κείμενο που υπάρχει είναι αυτό της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Γιουνκέρ πρέπει να απαντήσει στο παραπάνω, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αντιπροτάσεις, σε ένα κείμενο που δεν εστάλη.  

Δεύτερον, ο πρόεδρος της Κομισιόν οφείλει να ξεκαθαρίσει εάν όντως αρνήθηκε τηλεφώνημα του έλληνα πρωθυπουργού. 

Αν και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας των δύο ανδρών, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.