Στην Κρήτη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος πραγματοποιεί  επίσκεψη στο νησί.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη στην 7η Υγειονομική Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο με θέμα την πιλοτική ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, ο κ. Κουρουμπλής δίνει το παρόν στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στα Σφακιά, παρουσία  του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Δήμου Σφακίων και φορέων της περιοχής.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας παρευρέθη στον εορτασμό της Επετείου  της κήρυξης της «επανάστασης του 1821 στην Κρήτη», στον Ιερό Ναό Παναγίας Θυμιανής Σφακίων, από οπου και η φωτογραφία με πλήθος κόσμου στον αυλειο χώρο του ναού.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, από την Κρήτη, ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας τηλεφωνικά στον σταθμό Αθήνα 9,84, έκανε λόγο για εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας ενώ χαρακτήρισε «συνετή» την απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει τις προτάσεις των Θεσμών.

Ερωτηθείς για την απεργία που εξήγγειλαν για την Τετάρτη 10 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί ο κ.Κουρουμπλής σχολίασε ότι θεωρεί την αντίδρασή τους υπερβολική

Σε λίγη ώρα, στις 6, ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, θα επισκεφθεί το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου στο Καστέλι Χανίων.