Για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», δήλωσε:

Δεν με ενδιαφέρει! Θα είναι πρόεδρος ποιανού πράγματος; Που παίρνει 2,5%; Θα μετανοήσουν επειδή θα πούνε, η Φώφη, ο Λοβέρδος ή ο Κωνσταντινόπουλος; Έχει τελειώσει αυτό. Δεν τον ξέρω (τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο), είναι ασήμαντος. Είμαι σίγουρος ότι εκλέγεται κατά τον τρόπο αυτόν που εκλέγεται. Τον έχω δει μέσα στη Βουλή να περιφέρεται μονίμως με ένα κινητό. Ο οποιοσδήποτε από τους τρεις αυτούς δεν θα αφεθεί από την βάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει παραμείνει εκεί που είναι ό,τι πιο παλιό και σάπιο και καθυστερημένο υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει. Κι εγώ δεν θέλω να έχω σχέση με αυτό το πράγμα. Έχει τελειώσει το ΠΑΣΟΚ για μένα».

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάγκαλος είπε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ απεδείχθη το πραγματικό κόμμα των φαύλων διορισμένων με ρουσφέτι στο Δημόσιο πασόκων. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν μετανιώσει, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μετανιώσει ποτέ, γιατί κάνανε την επιλογή της ζωής τους, γιατί επιτέλους βρήκαν το κόμμα που τους πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία του έσχατη απόδειξη. Όπως επρόκειτο να καταντήσει. Όλα τα λαμόγια, όλοι οι διεφθαρμένοι, όλοι οι τεμπέληδες, όλοι οι άχρηστοι, όλοι οι φαύλοι, είναι στο ΠΑΣΟΚ!

«Πιστεύω ότι έχουμε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχήν, άμα τούς πείτε "είστε κεντρώο κόμμα;», θα πουν: «Όχι, είναι λαϊκοί αγωνιστές και οι τρεις". Οι λαϊκοί αγωνιστές στην Ελλάδα είναι οι οπαδοί του ρουσφετιού, της πελατείας της πολιτικής και του κρατισμού. Είναι γνήσιοι ΠΑΣΟΚ και οι τρεις. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να γίνει οτιδήποτε. Αν θέλουν αυτοί, ο Λοβέρδος π.χ., ο οποίος είναι ο πιο ρηξικέλευθος από αυτούς, και έχει κάτι στο μυαλό του να κάνει, δεν θα τον αφήσουν αυτοί από κάτω. Η λίστα της Ελληνικής Βουλής αποτελείται από διορισμένους με ρουσφέτι δημοσίους υπαλλήλους, 80%. Είναι αυτοί που δεν τους πλήρωνε το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Επίσης, για το αν μπορεί το Ποτάμι να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, σημείωσε:

Το Ποτάμι μπορεί ίσως να το κάνει, αν και η προσωποποίηση του ηγετικού ρόλου του κ. Θεοδωράκη δεν μου αρέσει. Θα προτιμούσα να έχει πιο συλλογική ηγεσία. Το Ποτάμι παίζει ένα παιχνίδι στο χώρο αυτό και προφανώς μπορεί να συμβάλλει και σε μια δεύτερη διαδικασία.