Σε μεγάλη ένταση φαίνεται ότι έχουν εισέλθει για τα καλά οι σχέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την Άνγκελα Μέρκελ, με αιχμή τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος από τη γερμανίδα Καγκελάριος.

Νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τη Die Zeit, υποστηρίζει ότι ο Σόιμπλε είναι θυμωμένος με την Μέρκελ, όπως αναφέρουν σύμβουλοι του γερμανού ΥΠΟΙΚ. Μάλιστα, φέρεται να έχει θέσει ακόμη και ζήτημα παραίτησης προς την  γερμανίδα Καγκελάριο. 

«Η θέληση της Άγκελα Μέρκελ να βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, αψηφώντας ακόμη και την ρήξη με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», τονίζει σημερινό άρθρο της εφημερίδας Die Zeit. Επισημαίνει, επίσης, τον υποβαθμισμένο ρόλο που έχει πλέον ο κ. Σόιμπλε στις διαπραγματεύσεις καθώς η Μέρκελ είναι κείνει που έχει αναλάβει πλέον τον απόλυτο έλεγχο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Αλλά και η  Deutsche Welle γράφει ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι μαλωμένος με την καγκελάριο και να έχει θυμώσει μαζί της, ακούγεται από τους συμβούλους του αυτές τις μέρες. Μέχρι και η λέξη παραίτηση έχει ακουστεί».