«Υπερασπίζομαι τους θεσμούς της δημοκρατίας και δεν δέχομαι να μου κάνουν μαθήματα κάποιοι με μισά πτυχία. Δεν έχω τις φωτογραφίες των αντιπάλων μου στον τοίχο για να τους πετάω βελάκια», σημείωσε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τις επιθέσεις που δέχεται.

Μάλιστα, πρότεινε να εξετάζονται από ψυχιάτρους και οι πολιτικοί, «για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο», κατά την ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Πανούσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Κατεχάκη, «ξεσπάθωσε» για τα πυρά που δέχεται τον τελευταίο καιρό από μέλη της κυβέρνησης.

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν με άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, λέγοντας:

«Προσωπική τριβή δεν έχω με κανέναν. Με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια στη Βουλή, δεν υπάρχει προσωπική τριβή. Με την κ. Ραχήλ είχα καλές σχέσεις με τη γυναίκα. Ξαφνικά εκρήγνυται άσε αυτά που λένε , δεν θέλω να μπω σε αυτά, δεν έχει νόημα… Θα πρότεινα για να μη γίνει αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι η Ελλάδα είναι φρενοκομείο να γίνει ένας έλεγχος και των πολιτικών».