Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Συνέχεια στην υπόθεση της παραγγελίας από την πλευρά της Βουλής τηλεφωνικών συσκευών κατασκευής Siemens, έδωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής που είχε δηλώσει ήδη κατά τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης πως δεν πρόκειται να  γίνει η εν λόγω παραγγελία, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας στους Βουλευτές το αποτέλεσμα του ελέγχου που έκανε.

Όπως είπε, (αφού πρώτα δήλωσε ανήσυχη για την υπόθεση) ζήτησε ενημέρωση από τον προϊστάμενο του τμήματος μηχανολογίας, τα αποτελέσματα της οποίας όμως ήταν ελλειπή.

«Η προμήθεια έχει γίνει από τον ΟΤΕ είτε με απευθείας ανάθεση είτε με διαπραγμάτευση. Αυτό εκτιμώ ότι γίνεται από το κλιμάκιο του ΟΤΕ που υπάρχει στο κτίριο της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, διαβάζοντας το κείμενο της απάντησης που έλαβε. Πρόσθεσε, επίσης, πως υπάρχουν αρκετές ασάφειες ως προς το περιεχόμενο της ανάθεσης.

«Νομίζω ότι είναι αποκαλυπτικό το έγγραφο που δείχνει ότι είναι ασαφής η κατάσταση με τη προμήθεια τηλεφωνικού κέντρου Siemens και της συντήρησης του», κατέληξε.