"Γλυκιά" ήταν η υποδοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Spiegel. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποδέχτηκε τον Έλληνα υπουργό με ένα... σοκολατάκι.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών είχε στο γραφείο του ένα κουτί σοκολατάκια που είχαν επάνω αναπαράσταση του ευρώ. Πρόσφερε ένα σοκολατάκι στον Έλληνα ομόλογό του και του είπε «Γιάννη, πάρε ένα. Κάνει καλό στα νεύρα. Θα το χρειαστείς».

Σύμφωνα με το Spiegel, ο κ. Βαρουφάκης του παρουσίασε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, τα αιτήματα για ελάφρυνση χρέους, ενώ φέρεται να ζήτησε και νέα βοήθεια.

«Εχουμε ευθύνη στην Ευρώπη, Βόλφγκανγκ» φέρεται να του είπε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών με τον Σόιμπλε να μην απαντά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι ο Σόιμπλε απεχθάνεται τις περιττές συζητήσεις και είπε ότι δεν έχει εντολή να διαπραγματευτεί, όπως δεν έχει και η καγκελάριος, παραπέμποντας στους τρεις θεσμούς. 

Ακόμα ένα περιστατικό περιγράφει το γερμανικό περιοδικό. Την περασμένη Πέμπτη όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμαζόταν να πάει στην καγκελαρία για το ραντεβού με την Ανγκελα Μέρκελ είπε στους συνεργάτες του «Πιθανώς θα με απολύσει. Θα μου αφαιρέσει το υπουργείο». 

Όπως αναφέρει το Spiegel,  στο γραφείο του υπουργού υπήρξε μια μεγάλη παύση με τους συνεργάτες του να τον κοιτούν παγωμένοι, ωστόσο, αμέσως μετά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξέσπασε σε γέλια.