Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Το τηλέφωνο της νέας πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ χτύπησε πρωί-πρωί. Ήταν ο πρώτος που πήρε να ευχηθεί και ήταν ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχήθηκε στη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και καλή δύναμη ,ενώ συμφώνησαν να τα πουν σύντομα. Ένας παλιός γνώριμος της Χαριλάου Τρικούπη «νίκησε» σε αυτές τις εκλογές. Είναι ο Κώστας Λαλιώτης, που πολλοί τον είδαν έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα να εμπλέκεται ενεργά σε προεκλογική και εκλογική διαδικασία.

Ο Κώστας Λαλιώτης λειτούργησε υπέρ της κυρίας Γεννηματά και έδωσε μάχη, όπως μαρτυρούν πολλοί για να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Έχουν ξεκινήσει και τα στοιχήματα για το αν ο κ. Λαλιώτης θα αποδεχθεί θεσμική θέση στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ με την κυρία Γεννηματά στη θέση της προέδρου.

Γύρω της η Φώφη Γεννηματά θα έχει και έμπειρα στελέχη που σπεύδουν βεβαίως να καταλάβουν θέσεις στην κομματική αρένα. Πάντα δίπλα της παραμένει ο Νίκος Βοσδογάνης, στενός συνεργάτης και alter ego της προέδρου. Δίπλα στην νέα πρόεδρο έχουν στοιχηθεί μια σειρά στελεχών όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος θα αναλάβει κατά τα φαινόμενα την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου κάτι που γνωρίζει καλά καθώς και σε διαπραγματεύσεις έχει συμμετάσχει αλλά και εμπειρία έχει, κοντά και ο Γιάννης Δατσέρης, άλλοτε στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου που είδε νωρίς ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και επένδυσε.

Ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ενώ για θέση «κλειδί» στον κομματικό μηχανισμό προορίζεται ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μανώλης Όθωνας , ο οποίος είχε ενεργό ανάμειξη στην νίκη της. Πάντα δίπλα της έχει και μια σειρά στελεχών από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Θανάσης Τσούρας, οι οποίοι αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα των «γεννηματικών» στο ΠΑΣΟΚ και αισθάνονται δικαιωμένοι που έπειτα από τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ πέρασε σε χέρια Γεννηματά.