Έντονη ήταν η ενόχληση της Συγγρού για την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να επιχειρήσει να υποκαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας και εξασφαλίζοντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού ο πρόεδρος της ΝΔ είναι έντονα δυσαρεστημένος για το ότι η κυρία Μπακογιάννη έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει μαζί του κάτι τέτοιο. 

Έτσι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν της μετέφερε την ενόχλησή του λέγοντας της πως «έπρεπε να με είχατε καλέσει πριν πάτε και όχι αφού πηγατε» και συνέχισαν τη συζήτηση. 

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη φέρεται να απάντησε στον κ. Σαμαρά πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας, θεώρησα ότι είναι υποχρέωση μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά τη συνομιλία μου με τον Πρωθυπουργό».

Ωστόσο προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο καθώς η κυρία Μπακογιάννη όταν έφτασε στο γραφείο της από το Μαξίμου και πήρε στο τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό, από το Γραφείο του κ. Σαμαρά της δηλώθηκε ότι ο Πρόεδρος είναι απασχολημένος και θα την καλέσει ο ίδιος αργότερα. 

Τ.Τ.