Υπό τους ήχους της «Ωδής στη Χαρά», από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών των ΤΕΙ Αθήνας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο συνεχιστής της 136χρονης ιστορίας της οικογένειας Μπουτάρη στην οινοποιία της Ελλάδας εξέφρασε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ την ιδιαίτερη συγκίνησή του, τονίζοντας ότι αυτή η ξεχωριστή τιμή γεννά ακόμη έναν στόχο για τον ίδιο, να συμβάλει «ώστε το Τμήμα Οινολογίας των ΤΕΙ, που είναι πραγματικά πολύ καλό, να γίνει σπουδαίο και να συμμετέχει στο όραμα του κλάδου, να κάνουμε την Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα στο Τατόι».

«Ειδικά για την Ελλάδα, εάν συνειδητοποιήσουμε τι αντιπροσωπεύει το κρασί και μπορέσουμε και αντιληφθούμε ότι το κρασί δεν το κάνουμε για να το πίνουμε μόνοι μας αλλά για να το πουλήσουμε, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλά. Ήδη, τα πράγματα είναι καλά για το κρασί» είπε.

Μετά την τελετή αναγόρευσης του Γιάννη Μπουτάρη σε επίτιμο διδάκτορα, ακολούθησε η ορκωμοσία αποφοίτων του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών των ΤΕΙ Αθήνας και η απονομή πτυχίων. «Αυτό που κάνετε, να το αγαπάτε. Να μην το βάζετε κάτω. Να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας», είναι οι συμβουλές του κ. Μπουτάρη στους νέους, που καλούνται να σεβαστούν αλλά και να εξελίξουν αυτό το σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.