Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του Mega μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε κάποια στιγμή στην επίκληση του λαού και είπε πως όλοι μπορούν να μιλούν εξ ονόματος του λαού αλλά αυτό το έκαναν κυρίως οι φασίστες. 

«Όλη αυτή η επίκληση του λαού μου θυμίζει τη ρήση του Καίσαρα που λέει: «ο υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο του λαού» και όλοι μπορούν να μιλούν εξ ονόματος του λαού. Αλλά, κυρίως, αυτοί που μίλησαν στη σύγχρονη ιστορία ήταν οι φασίστες. Και πρέπει να ξέρετε ότι ο Μουσολίνι, στο μεγάλο μέγαρο που έφτιαξε για να σηματοδοτήσει την εποχή του, αυτό έχει σαν τίτλο»είπε.

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Πετράκου ο οποίος είπε πως αυτό είναι προσβλητικό λαό και χτύπησε το χέρι στο τραπε΄ζι.

«Ο κ. Πετράκος να μην μου χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, εμένα, γιατί θα του το κόψω» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε: «και με ποια έννοια θα του το κόψω; Πολιτικά θα του το κόψω».