Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της.

Πρέπει να διαχειριστεί την όχι καλή οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ με τα χρέη να ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ και με το ΠΑΣΟΚ να έχει απομείνει με ελάχιστους υπαλλήλους. Η κυρία Γεννηματά έχει λάβει έναν μπούσουλα από τον υπεύθυνο των οικονομικών Νίκο Σαλαγιάννη ωστόσο οι κινήσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα κληθεί και η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσει σε ασφυκτικό πλαίσιο.

Έως τώρα το ΠΑΣΟΚ κινούνταν οικονομικά με τις προσφορές των βουλευτών και ευρωβουλευτών που κάθε μήνα πήγαιναν στο κόμμα και με την εθελοντική εργασία πολλών νέων ανθρώπων. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η κυρία Γεννηματά θα κληθεί να λάβει απόφαση επί του πορίσματος των οικονομικών που είχε ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλύψει πως το πόρισμα το μελετούσαν οι εισαγγελείς . Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα κινηθεί σε αυτό τον τομέα η κυρία Γεννηματά η οποία είναι δεδομένο πως δεν θα ανοίξει μέτωπο με το Γιώργο Παπανδρέου κάτι που σημαίνει όμως πως μπορεί να ανοίξει μέτωπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.