Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκάλεσε σχόλια στο χθεσινό Eurogroup, αφού μπήκε στην αίθουσα 20 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης κάνοντας σίγουρα εντυπωσιακή είσοδο.

Ο κ. Βαρουφάκης αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με την πληροφορίες της «Καθημερινής» καθυστέρησαν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών τους αναζητούσαν στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΕWG Τόμας Βίζερ ήταν αυτός που ανέλαβε να τηλεφωνήσει στους δύο Ελληνες υπουργούς προκειμένου να μάθει πού βρίσκονται και γιατί δεν έχουν πάει ακόμα στη συνεδρίαση.

Τελικά, 20 λεπτά αφού είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup οι κ.κ. Βαρουφάκης και Τσακαλώτος μπήκαν στην αίθουσα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν άφησε  ασχολίαστο το 20λεπτο «στήσιμο» από την ελληνική αντιπροσωπεία και είπε: «Λάβαμε την πρώτη εκδοχή της ελληνικής πρότασης στις 12:30, τη δεύτερη στις 8:00 και την τρίτη στις 10:00. Δεν ξέρω μήπως υπάρχει και τέταρτη».

Νωρίετα, ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος παραλίγο να μην μπει καθόλου στο Eurogroup. Κατά την είσοδο των δύο ελλήνων υπουργών ο φύλακας στην είσοδο αιφνιδιάζεται από την παρουσία του κ. Τσακαλώτου και χρειάστηκε η εξήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη για να μπορέσει να εισέλθει.