Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ώρες από τη «δήλωση» (μέσα σε πολλά εισαγωγικά) του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη για τα μακαρόνια και τον ΦΠΑ, και τα ΜΜΕ, όπως επίσης τα Social Media έχουν πάρει φωτιά...

Οι επιθέσεις είναι συντονισμένες και πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να κάνουν λόγο για «απίστευτη» ατάκα και άλλα παρόμοια... Μόνο που για ακόμη μία φορά,  ο θησαυρός αποδεικνύεται... άνθρακες. Διάφοροι κακεντρεχείς, έσπευσαν να απομονώσουν τη δήλωση του βουλευτή και να στήσουν μια ωραιότατη «δήθεν» αναταραχή που έχει έντονη αποφορά προβοκάτσιας.

Έγκριτος δημοσιογράφος ο Νίκος Φίλης, (ήταν διευθυντής της Αυγής προτού κατέλθει στον πολιτικό στίβο), ανέκαθεν ήταν πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις του. 

Έτσι συνέβη και στην επίμαχη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, καθώς όλοι έδωσαν βάση στη φράση «δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;», και κανείς δεν ασχολήθηκε – σύνηθες φαινόμενο σε αρκετά ελληνικά media- με τη συνέχεια: 

Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται, τα έξι λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα λεφτά που θα έρθουν με την αναδιανομή με το φόρο στους πλούσιους.

Εξ΄ου και η «πληρωμένη» απάντηση του κ. Φίλη, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Εγώ είπα ότι τα κανάλια έκαναν επίθεση στην κυβέρνηση εμφανίζοντας λογαριασμό για τα μακαρόνια που θα πάνε στο 23%, ενώ αυτό δεν είναι σίγουρο. Δίνουμε μάχη για να μείνουν στο 13% τα τρόφιμα. Είναι δημοσιογραφία η δημαγωγία και η παρουσίαση ότι με τα μακαρόνια θα χάνουν 800 ευρώ το χρόνο οι Έλληνες;

ΠΑΝ.ΒΕΛ.