current views are: 2

1 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση14:03

Το στοίχημα που έχασε ο Σόιμπλε…

Μια… άγνωστη πτυχή του ελληνικού ζητήματος αποκάλυψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευση 14:03’
αρθρο-newpost

Μια… άγνωστη πτυχή του ελληνικού ζητήματος αποκάλυψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μια… άγνωστη πτυχή του ελληνικού ζητήματος αποκάλυψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στη γερμανική βουλή, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε την κατηγορία που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) ότι οι Ευρωπαίοι εμπόδισαν την διεξαγωγή του. 

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, είχε αποφασιστεί η 6.12.2011 ως ημερομηνία, ενώ το ερώτημα θα ήταν «Είναι ο ελληνικός λαός διατεθειμένος να υποστεί τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει στο ευρώ ή προτιμά να αποχωρήσει από το ευρώ;».

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε ότι έχασε το στοίχημα με την ισπανίδα ομόλογό του, η οποία, το ίδιο βράδυ, επέμενε ότι το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά.

«Κατά τις 22:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση (σσ. στις Κάννες) και ο κ. Παπανδρέου πέταξε πίσω μαζί με τον κ. Βενιζέλο. Και εμείς είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι έτσι θα γίνει. Εγώ έχασα ένα στοίχημα. Διότι η τότε Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, η οποία ήταν Σοσιαλίστρια και γνώριζε τους συντρόφους της, μου είπε ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα.

Εγώ της απάντησα, «μα ήμουν εκεί και το συμφωνήσαμε». «Θα δεις», μου είπε, «δεν θα γίνει».

Στοιχηματίσαμε ένα μπουκάλι κρασί και το πλήρωσα. Διότι την επόμενη μέρα έριξαν τον Παπανδρέου, το ίδιο το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και είπε, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Αριστεράς:

Μην ξαναπείτε παρακαλώ στο μέλλον χωρίς να γνωρίζετε ότι εμείς εμποδίσαμε να γίνει το δημοψήφισμα τότε στην Ελλάδα. Όχι, το αντίθετο, εμείς συμφωνήσαμε μαζί τους. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι δεν είναι αλήθεια.

Ντ. Μ.


σχετικα αρθρα