Αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έδωσε στην κυβέρνηση μία σαφή και αδιαμφισβήτητη εντολή για να διαπραγματευτεί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπραξε το αυτονόητο: Έστειλε μήνυμα ενότητας ζητώντας τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Μία επιλογή που σε γενικές γραμμές υποδέχθηκαν τα κόμματα θετικά. Αυτός που φάνηκε να μην ενθουσιάζεται ιδιαίτερα – το αντίθετο μάλιστα – ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Για να είμαστε ακριβείς, ο κ. Βαρβιτσιώτης αμφισβήτησε τη χρησιμότητα της συνεδρίασης. Το ζήτημα που γεννάται όμως είναι, για λογαριασμό ποιο μιλάει ο βουλευτής της ΝΔ... Ως γνωστόν δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ώρες από την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία του κόμματος, άρα δεν μπορεί να εκφράζει κεντρική γραμμή.

Ενδεχομένως να εκφράζει προσωπικές απόψεις λοιπόν... Ωστόσο οι αυτές μοιάζουν πολιτικά άστοχες, την ώρα που παρά το συντριπτικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας επιλέγει τη συνεννόηση ενόψει του νέου και κρισιμότερου γύρου διαπραγματεύσεων που έρχεται.  

 Όχι και άλλοθι κ. Βαρβιτσιώτη, η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών την ώρα που το αποτέλεσμα είναι τόσο ηχηρό...  

ΠΑΝ.ΒΕΛ.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων