Στο πλοίο για την Αίγινα «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός τον Γιάνη Βαρουφάκη, την ώρα που στη Βουλή διεξάγεται μία από τις πιο σημαντικές ψηφοφορίες για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το Mega, το απόγευμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών εθεάθη σε πλοίο με προορισμό την Αίγινα, μαζί με τη γυναίκα του, Δανάη Στράτου

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ο ίδιος, με μήνυμά του στο Twitter, γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, λόγω… οικογενειακών λόγων. Αυτό το έκανε, όπως έγραψε, προκειμένου να προλάβει τις… διάφορες ερμηνείες.

ΤΟ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΨΕ ΨΗΦΙΣΩ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ - (προλαμβάνω τις διάφορες... ερμηνείες)

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) July 10, 2015

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο του νέου ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ λίγο αργότερα «ανέβασε» και την επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία δηλώνει πως ψηφίζει «ναι». 

Εξαιτίας των εκατοντάδων σχολίων που προκάλεσε η απόφασή του να λείπει από την αποψινή ψηφοφορία, ο κ. Βαρουφάκης με νέο tweet έσπευσε να εξηγήσει τους λόγους της απουσίας του:

Ντ. Μ.