Αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο το Μαξίμου, ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει, για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την άρνησή της να κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, για την έγκριση της ελληνικής πρότασης στους θεσμούς. 

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση ανώτατης κυβερνητικής πηγής, για το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης και της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με την ώρα που θα αρχίσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας. 

Η κυβέρνηση επιδίωκε να ολοκληρωθεί σήμερα η κοινοβουλευτική διαδικασία, προκειμένου να έχει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο και να προσέλθει στο αυριανό Eurogroup, με την εξουσιοδότηση του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Με τον τρόπο αυτό ήθελε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους θεσμούς ότι η Ελλάδα, ως ένα αρραγές μέτωπο, θέλει να προχωρήσει άμεσα στις μεταρρυθμίσεις και να ανοίξει ο δρόμος για οριστική συμφωνία που θα δίνει λύση στο ελληνικό ζήτημα. 

Η καθυστέρηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, πάντως, προκαλεί σύγχυση στους πιστωτές, λίγες ώρες πριν από την πιο κρίσιμη και καθοριστική συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ για το μέλλον της χώρας μας.