Για παρωδία κάνει λόγο η γερμανική Bild αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Με τίτλο «Η ελληνική παρωδία» και υπέρτιτλο «Ο Τσίπρας γελάει και εμείς πληρώνουμε, πληρώνουμε, πληρώνουμε», η Bild ασκεί σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.

«Λάμπει και απολαμβάνει τις επευφημίες των βουλευτών του: Ο σαραντάρης Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει ένα σχέδιο 13 σελίδων με προτάσεις στις Βρυξέλλες για μεταρρυθμίσεις.

Και η Ευρώπη δίνει σήμα: Μπορούν να ελπίζουν σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει «Οι Έλληνες έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στην ευρωζώνη.» Με απλά λόγια: Πληρώστε περισσότερα δισεκατομμύρια στην Αθήνα!

Τι παρωδία! Μετά από περισσότερο από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων με την Αθήνα και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις!

Στη συνέχεια η εφημερίδα εξηγεί τους τρόπους που οι Γερμανοί, ξεγελάστηκαν λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πολλές προτάσεις μεταρρυθμίσεων είναι παλιές, ο Τσίπρας ζητά ακόμη περισσότερα χρήματα, η ΕΕ θέλει να βοηθήσει τον Τσίπρα ακόμη περισσότερο, η Bundestag είναι έτοιμη να αποφασίσει το τρίτο πακέτο βοήθειας στα γρήγορα!

Α.Κ.