«Η  Ελλάδα τα πάει καλύτερα, πήγε από μόνη της να πέσει στη χωματερή» γράφει με τον γνωστό πλέον χιουμοριστικό της τόνο η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα «Charlie Hebdo» στο πρωτοσέλιδό της σχετικά με τη συμφωνία που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής. 

Ο σκιτσογράφος Riss απεικονίζει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ένα ελληνικό άγαλμα που ενώ βρισκόταν στην άκρη του γκρεμού, μάλλον επέλεξε να πέσει από μόνο του στο χάος της... χωματερής! 

Ωστόσο η Charlie Hebdo στις στήλες της δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για τη στάση των θεσμών αλλά και της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και τον ελληνικό λαό. 

Στο σκίτσο της Coco βλέπουμε την Κριστίν Λαγκάρντ που αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει μπροστά στην ελληνική κρίση «πιέζοντας» ολοένα περισσότερο τον ελληνικό λαό. Ωστόσο ο ελληνικός λαός της απαντάει πως η λύση είναι να παραμείνουν ενωμένοι.

 
Την «Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας» δείχνει το παρακάτω σκίτσο και την Μέρκελ να φροντίζει τον ασθενή Τσίπρα διατάζοντας τους γιατρούς να τον … αποσυνδέσουν.