Με τον πολύ «σκοτεινό» κόσμο της λαθρεμπορίας καυσίμων άρχισε να ασχολείται ο Τέρενς Κουίκ, που τον έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Διυπουργική Επιτροπή για την πάταξη της διαφθοράς.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε, ότι σήμερα το πρωί εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα σε δύο κτίρια του αρμόδιου Υπουργείου. Στο ισόγειο της Λεωφόρου Μεσογείων και στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της πλατείας Κάνιγγος.

Στο ένα εδρεύει η ΔΕΔΑΚ, που ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο των καυσίμων και στο άλλο η Υπηρεσία που ελέγχει την εφαρμογή του συστήματος «εισροών - εκροών». 

Όπως διέρρευσε από την δεύτερη επίσκεψη του, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό έβγαλε ένα σημαντικό «λαβράκι». 

Το σύστημα «εισροών - εκροών» εφαρμόζεται στα πρατήρια καυσίμων, αλλά ακόμη δεν έχει αρχίσει η εφαρμογή του στις δεξαμενές των μικρών, μεσαίων ή μεγαλύτερων εταιρειών, που εμπορεύονται ή μεταπωλούν καύσιμα. Άγνωστο αν το σύστημα αυτό είναι υποχρεωτικό να αφορά και στα διυλιστήρια. 

Αν ο Τέρενς Κουίκ κινηθεί στον τομέα πάταξης της διαφθοράς με την αποφασιστικότητα και διεισδυτικότητα, που είχε ως ρεπόρτερ, τότε θα επιβεβαιωθεί η επιλογή Τσίπρα στο πρόσωπο του. Διαφορετικά θα εχουμε μία απο τα ίδια...«καλές προθέσεις» και λόγια χωρίς αποτέλεσμα, οτι δηλαδή συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα.