Στη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί πραξικοπήματος, απαντάει εμμέσως πλην σαφώς η σημερινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την ελληνική οικονομία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα περί πραξικοπήματος «δεν διευκολύνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, καθώς εμποδίζουν την ορθολογική συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, όπως είναι ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας και η ένταξη της χώρας στο ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την εξυγίανση των τραπεζών».

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή της προ εβδομάδας, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε πεί πως «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες (...) στις οποίες καλείτε η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Αυτό είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής».