Επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Την ώρα που ο κ. Παππάς κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα σε σώμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, διαδικασία που απαιτεί τη συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, από τις θέσεις του ακροατηρίου παρενέβη ο πατέρας του υπουργού και ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Στέλιος Παππάς και φώναξε πως «κάποιοι έχουν συγγενείς εκεί». 

Άμεσα αντέδρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε να λάβει τον λόγο επί προσωπικού και δεν της δόθηκε με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για λίγο από την αίθουσα. Επιστρέφοντας έλαβε τοποθετήθηκε, μίλησε για το αγωνιστικό παρελθόν της μητέρας της και έκανε λόγο για σπίλωση και υπέρβαση των ορίων της συντροφικότητας.

Ο υπουργός Επικρατείας παρενέβη εκ νέου και σημείωσε ότι το μόνο που ανέφερε ήταν η ανάγκη άμεσης λειτουργίας του ΕΣΡ προκειμένου να λειτουργήσει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες: 

Στην παρέμβασή μου ήμουν σαφής. Λέω ότι η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρέπει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση. Η θητεία όλων των μελών του ΕΣΡ έχει λήξει. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε και έχω και προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός να κάνω τα πάντα ώστε η σύνθεση του ΕΣΡ που θα αποδώσει τις άδειες τις νόμιμες, να έχει νόμιμη σύνθεση.