Με εκπλήξεις θα βρεθούν αντιμέτωποι στο επόμενο διάστημα στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός και εν γένει οι κοινοβουλευτικές ομάδες, όταν υπάρξουν διαδικασίες εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, έπειτα από την απόφαση που εξέδωσε η Πρόεδρος της Βουλής, με άμεσο στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Το βράδυ της Παρασκευής η Ζωή Κωνσταντοπούλου  εξέδωσε ανακοίνωση για συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής για την προσεχή Δευτέρα στις 17:00 το απόγευμα, με σκοπό τον ορισμό νέου Γενικού Διευθυντή Κοινοβουλευτικού Εργου. Πρόκειται για μια θέση κομβική εν όψει των κρίσιμων νομοσχεδίων και των εξελίξεων που έρχονται και για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζει την κα Τζίνη, που υπηρετεί σήμερα στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Η Γενική Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Έργου, είναι μια από τις τρεις Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής και έχει ως αποστολή το συντονισμό των οργανικών μονάδων που ανήκουν σε αυτή για την προώθηση των διαδικασιών του νομοθετικού έργου, τη διεξαγωγή του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την υποστήριξη εν γένει των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και την τήρηση των ειδικών διαδικασιών, που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Η Γενική Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Έργου συγκροτείται από τις εξής Διευθύνσεις:

Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου
Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής
Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών
Διεύθυνση Ειδικών Μόνιμων Επιτροπών