Γράφει ο  Ορέστης Αποστολόπουλος

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι στα "κάγκελα" τον τελευταίο καιρό με τον πρωθυπουργό. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του και από την αρθρογραφία του, όπου αποκαλεί ανάμεσα στα άλλα χυδαίο τον κύριο Τσίπρα.

Από την στιγμή που αποχώρησε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει περιοριστεί σε κάποιες εμφανίσεις στην Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έχει δώσει κάποιες συνεντεύξεις αλλά μέχρι εκεί. Συνεργάτες του τον παρουσιάζουν ως έναν άνθρωπο που μπορεί να έχει ηρεμήσει από τη δύσκολη καθημερινότητα που είχε ως πρόεδρος κόμματος, ωστόσο παρακολουθώντας όσα διαδραματίζονται στη χώρα εμφανίζεται ως "θηρίο στο κλουβί" καθώς δεν μπορεί να κάνει πολλά.

Ο κύριος Βενιζέλος ουσιαστικά παρακολουθεί τον πρωθυπουργό να βαδίζει χωρίς αντίπαλο στην κεντρική πολιτική σκηνή ,στην οποία κυριαρχεί παρά τα συνεχόμενα εγκληματικά λάθη. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως η κατάσταση για τη χώρα θα χειροτερέψει το επόμενο διάστημα καθώς η κυβέρνηση βαδίζει στο άγνωστο ,ενώ πιστεύει πως θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για το σχέδιο Τσίπρα- Βαρουφάκη που ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Έτσι, θεωρεί πως το επόμενο διάστημα ο κύριος Τσίπρας θα βρεθεί μπροστά σε διλήμματα τα οποία ούτε καν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει. Ο κύριος Βενιζέλος ελπίζει πως έρχεται το τέλος του λαϊκισμού και ακριβώς εκεί εστιάζει τη μελλοντική επιστροφή σε κεντρικό ρόλο. Υπάρχουν πάρα πολλοί που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς οι οποίοι έχουν καθημερινές επαφές με τον κύριο Βενιζέλο από τον οποίο ζητούν να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να ενωθεί ο χώρος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιστεύει ακράδαντα πως όποια κίνηση ,πρέπει να γίνει με προοπτική εξουσίας και κυρίως πάνω σε ένα πρόγραμμα κυβερνησιμότητας της χώρας. Πάντως τώρα αν και παρακολουθεί από κοντά τα δεδομένα έχοντας επαφές και με το εξωτερικό δεν προτίθεται να κάνει κάποια κίνηση. Έτσι κι αλλιώς ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά.