Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Με τίτλο ενα hashtag και τη φράση «από το "νέο" προτιμώ το φρέσκο και χρήσιμο», ο 36χρονος γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος καταγράφει την άποψη του για τη συζήτηση που εχει ανοίξει για το «νέο» και το «παλιό» στο πολιτικό σύστημα, έπειτα από την ανάληψη της πρωθυπουργίας απο τον 41χρονο Αλέξη Τσίπρα.

«Το ότι σήμερα είναι κάποιος νέος, δεν σημαίνει πως είναι καλύτερος από κάποιο μεγαλύτερο. Όμως ούτε και το αντίστροφο. Πως να το κάνουμε, δε μετράει μόνο η ηλικία. Δε μπορεί το ηλικιακό να είναι το μοναδικό διαβατήριο που έχει κανείς διεκδικώντας μία θέση. Και πρώτος το αποδέχομαι εγώ αυτό», σημειώνει στο κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Παπαμιμίκος. 

Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά μπορεί να έγινε ο νεότερος γραμματέας που είχε ποτέ η ΝΔ, αλλά στο τέλος της θητείας του να αποδειχθεί ο χειρότερος. «Το ταμείο δε θα γίνει και δεν πρέπει να γίνει ανάλογα με την ηλικία μου. Το ζήτημα είναι πόσες φρέσκες αντιλήψεις, κουλτούρα και νοοτροπία μπορεί να συνεισφέρει κανείς. Και αυτό ισχύει τόσο για μας που ασχολούμαστε με την πολιτική -για όσο ασχολούμαστε- αλλά και για όσους δεν ασχολούνται, αλλά κρίνουν. Η εποχή απαιτεί να κρινόμαστε από τη δουλειά μας, τα αποτελέσματα μας, τη συνέπεια με την οποία προχωράμε», καταλήγει.