Σε εικόνες γηπέδου που οι οπαδοί φανατίζονται και βωμολοχούν παραπέμπουν οι σκηνές που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές στο TEI Πειραιά. Οι οπαδοί της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ με ύβρεις και σεξιστικά υπονοούμενα γιορτάζουν τη νίκη τους με τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν αναλογεί στη πανεπιστημιακή τους μόρφωση.

Γυμνές κούκλες, κρεμασμένα πράσινα κοτόπουλα και βρώμικα συνθήματα επιστρατεύτηκαν από τα μέλη της παράταξης για να αποδείξουν περίτρανα τη νίκη τους.

Kαι όλα αυτά σε μία εποχή που η χώρα έχει ανάγκη να στηριχθεί στη προοδευτική νεολαία της που δεν συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια...

Σε γραπτή δήλωση του ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, Γρηγόρης Αντωνάκης, καταδικάζει το περιστατικό, λέγοντας ότι δύο από τους πρωταγωνιστές παραπέμφθηκαν πειθαρχικά και τιμωρήθηκαν με εξάμηνη αναστολή της ιδιότητας ιδιότητας μέλους.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Έπειτα από μεμονωμένο ανεπίτρεπτο περιστατικό που παρατηρήθηκε κατά τη διεξαγωγή των πρόσφατων φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στο ΤΕΙ Πειραιά, στις οποίες καταγράφηκε σημαντική αύξηση της συμμετοχής αλλά και των ποσοστών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε πείσμα πολλών, νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από τη όλη τη φοιτητική και σπουδαστική κοινότητα».

Και ο γραμματέας της ΔΑΠ καταλήγει:

«Η συμπεριφορά αυτή δε συνάδει με το ρόλο και την ιστορία της παράταξης μας. Για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν ήδη δύο σπουδαστές - μέλη μας στο Πειθαρχικό Όργανο και τιμωρήθηκαν με εξάμηνη αναστολή της ιδιότητας του μέλους».
Πηγή: lifo.gr