Αποσύρθηκε από την τροπολογία διάταξη για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των ενστολων, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, άλλαξε η δεύτερη τροπολογία και σε υπάρχει πλέον αναφορά για μείωση στις συντάξεις των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έγραψε το newpost, είχε προηγηθεί μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με τους αρμόδιους Υπουργούς, με πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις στη ρύθμιση του μνημονίου πουα αφορά στο συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέθεσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο, να επικοινωνήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα κατι τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς έχει διαμηνύσει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν διατάξεις που φέρνουν ανατροπές στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων. 

Ο κ. Νικολόπουλος ανέλαβε το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ και των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να λυθεί το μείζον αυτό ζήτημα. 

Για τον κ. Καμμένο είναι κόκκινη γραμμή η προστασία των ασφαλιστικών κεκτημένων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μόλις κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή που φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο δημόσιο, έκανε δήλωση στο Twitter τονίζοντας ότι «τέτοια τροπολογία δεν φέρει την υπογραφή του και δεν θα την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ».