Να λύσει την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με αφορμή την συνωνυμία, έσπευσε η Νατάσα Καραμανλή. 

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα κείμενο για τον καρκίνο και το οποίο υπογραφόταν από μια γυναίκα με το όνομα Νατάσα Καραμανλή.

Στο κείμενο με τίτλο «Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής», περιγράφεται η προσωπική εμπειρία της γυναίκας με τον καρκίνο. 

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θέλησε να λύσει την «παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε καθώς όλος ο κόσμος πίστεψε πως πίσω από το συγκεκριμένο άρθρο ήταν η ίδια.

Μέσω του Facebook η κυρία Καραμανλή ανήρτησε μια διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα». «Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου» προσθέτει.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της κυρίας Καραμανλή: 

Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο "Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής". Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου. 

Αναστασία Παζαΐτη 
Γενική Χειρουργός - Χειρουργός Μαστού

 

 

Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο "Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής". Το άρθρο, το ο...

Posted by Κέντρο Μαστού Embio on Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015