Είναι φυσικό η πρωτοβουλία της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που ελπίζει να βάλει τάξη σε ένα άναρχο και αρκούντως κερδοφόρο τοπίο δεκαετιών να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών φορέων που ή άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με την υπόθεση.

Η κυβέρνηση έχει διατυπώσει σε όλους τους τόνους την απόφαση το σχέδιο νόμου να πάει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής άμεσα και με λυμένο και το θέμα της σύνθεσης του ΕΣΡ. Για το θέμα βέβαια αυτό αναμένεται και η γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 

Στο μεταξύ το ΕΣΡ έχει ζητήσει ήδη την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης, αίτημα που φαίνεται να γίνεται  δεκτό από τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, προκειμένου να διατυπωθούν και οι απόψεις της ανεξάρτητης αρχής επί του νομοσχεδίου."

«Και με αυτή  την πρωτοβουλία καλούνται πλέον όλοι να πάρουν  την ευθύνη που τους αναλογεί και να μην βάζουν συνειδητά ή ασυνείδητα προσκόμματα στην  υλοποίηση αυτής της κρίσιμης νομοθετικής πρωτοβουλίας», σχολιάζουν κύκλοι του Υπουργού Επικρατείας.