Απογοήτευση και σκεπτικισμός επικρατεί στο εκλογικό σώμα 21 ημέρες πριν από τις εκλογές, τόσο αναφορικά με τη διαπραγματευτική στρατηγική της απερχόμενης κυβέρνησης, όσο και για το έργο που άφησε πίσω της. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το 67,3% εκτιμά πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση την ώρα που μόλις το 21,9% θεωρεί η κατάσταση στη χώρα βρίσκεται σε σωστή πορεία.

Σε μεγάλο ποσοστό (70,4%) οι ψηφοφόροι εκτιμούν πως έπρεπε να υπογραφεί η συμφωνία, την ώρα που το 20,6% ζητάει επιστροφή στη δραχμή.

Αρνητικά κρίνουν οι ερωτώμενοι για τη διαπραγματευτική στρατηγική της απερχόμενης κυβέρνησης. Το 40,9% αποδίδει αρνητικό πρόσημο, το 16,6% μάλλον αρνητικό. Από την άλλη το 22,7% κρίνει μάλλον θετικά τις ενέργειες του κ. Τσίπρα και το 17,7% θετικά. 

Σκεπτικισμός επικρατεί και ως προς την απόφαση για πρόωρες εκλογές. Το 50,7% κρίνει πως θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ το 42,8% πιστεύει πως ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν είχε άλλη επιλογή από το να οδηγήσει τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 40,5% έναντι 33,1% που συγκεντρώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Οι πολίτες σε ποσοστό 56,5% εκτιμούν ότι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 22,7% η ΝΔ.

Ταυτόχρονα το 41,3% ζητεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 34,6% με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.