Η παραίτηση του Θοδωρή Κόλλια από τον ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχει κόστος σε ψήφους, τουλάχιστον άμεσα, έστω και αν δεν είναι χθεσινός μιας και κουβαλάει στην πλάτη του τρεις δεκαετίες θητεία στην Αριστερά. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία καθώς υπήρξε μέλος της ομάδας των λογογράφων του Αλέξη Τσίπρα και σύμβουλος στη γραμματεία του Πρωθυπουργού. Οι λογογράφοι, είναι αναγκαίο να ταυτιστούν με τον πολιτικό για τον οποίο γράφουν. Να διαβάζουν στη σκέψη του. Σε σημείο που ορισμένοι πιστεύουν ότι συνδιαμορφώνουν την πολιτική γραμμή- πιθανότατα έχουν δίκαιο.  

Δεν φαίνεται όμως να συμβαίνει το ίδιο και με την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η Πρόεδρος της Βουλής τους τελευταίους μήνες κέρδισε πάρα πολλούς εχθρούς, αλλά και πάρα πολλούς φίλους. Οι κόντρες και οι διαφωνίες της με τους πολιτικούς αντιπάλους θα μείνουν ιστορικές. ¨Όπως και η συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Η Ζωή (όπως προαναφέραμε) έχει φίλους οι οποίοι την ακολουθούν. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν χθες στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και δεν πέρασαν απαρατήρητοι.  

Η σύμπραξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκλογική περιφέρεια στην οποία θα πολιτευτεί, στην Α’ Αθηνών, έχει πρωτεύσει σε σταυρούς. Και πέρα από τους προσωπικούς ψηφοφόρους οι οποίοι θα την ακολουθήσουν, η Πρόεδρος της Βουλής- το γνωρίζει και η Κουμουνδούρου, θα δώσει άλλο αέρα στα πανιά του Παναγιώτη Λαφαζάνη.  

Φυσικά, μια βουλευτής δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλά αν έχει ειδικό βάρος- η Ζωή έχει, αθροιζόμενη με τους υπόλοιπους, τότε ναι, ενδέχεται να δημιουργήσει ή να ενισχύσει κάποιο ρεύμα.  

Η Λαϊκή Ενότητα, μπορεί να μην έχει ακόμα γραφεία με την έννοια των γραφείων πολιτικού κόμματος, αλλά βρίσκεται παντού, έχοντας δυνάμεις σε όλη την επικράτεια. Σε Νομαρχιακές επιτροπές, σε οργανώσεις, σε συνδικαλιστικούς φορείς. Ταυτοχρόνως διαθέτει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα. Μάλιστα, οι μισοί από τους βουλευτές της, έχουν έρθει πρώτοι σε σταυρούς κάτι που καταδεικνύει την σχέση τους με την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, την ίδια ώρα υποδηλώνει την ευκολία που θα έχουν να προσεγγίσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. 

Με εκτίμηση

Ο Θείος