Ανεβάζει τους τόνους προς την Ευρώπη και την Γερμανία η Ιταλία για το μεταναστευτικό επιχειρώντας να αναδείξει ότι το πρόβλημα πρέπει να... μοιραστεί μεταξύ των κρατών- μελών.

Μπορεί ο ιταλός πρωθυπουργός να χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στα εντός για τους εκτός, αλλά καλό θα ήταν και η Ελλάδα μετά τις εκλογές να λάβει σθεναρή στάση απέναντι στο θέμα. Ήδη η κατάσταση σε Μυτιλήνη, Κω και στα νησιά του Αιγαίου είναι πέρα από οριακή με τις μαζικές προσφυγικές ροές.

«Όταν πρέπει να μιλήσουμε για την μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ματέο Ρέντσι σε σημερινή συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιόφωνο Rtl.

«Από ότι φαίνεται, και φέτος, στις Βρυξέλλες, έκανε μεγάλη ζέστη», πρόσθεσε με νόημα ο ιταλός πρωθυπουργός και σχετικά με το αν η Ιταλία πιέζει την ΕΕ για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, δήλωσε σε έντονους τόνους;

«Αν δεν υπήρχε η Ιταλία, το ευρωπαϊκό ιδεώδες θα είχε πεθάνει. 'Αρα, πριν μιλήσουν για την χώρα μας πρέπει να πλύνουν το στόμα τους».

Ο Ματέο Ρέντσι, τέλος, τάχθηκε υπέρ μίας ενιαίας πολιτικής, η οποία να σώζει τις ζωές των μεταναστών, να επαναπατρίζει όποιον δεν δικαιούται άσυλο και να προβλέπει και την πρέπουσα υποδοχή».