Σε καλό κλίμα ήταν όπως φαίνεται η ολιγόλεπτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, μία στιχομυθία που... περιστράφηκε γύρω από τις εμπειρίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσγειώθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του περίπου στις 11 το πρωί, ενώ λίγη ώρα αργότερα επρόκειτο να αναχωρήσει για την Αθήνα ο κ. Τσίπρας.  Μόλις ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο, ζήτησε να τον δει, όπως και συνέβη.

Η αρχική αμηχανία, ξεπεράστηκε γρήγορα και στη θέση της βρέθηκαν τα χαμόγελα, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να έχουν έναν εξόχως ενδιαφέρον διάλογο:

Μεϊμαράκης: Έμαθα ότι είσαι στα μέρη μας και θεώρησα υποχρέωσή μου να σε καλωσορίσω και να σε αποχαιρετήσω που φεύγεις.

Τσίπρας: Σ' ευχαριστώ. Χθες στα Ανώγεια, μας τσάκισαν στις ρακές. Ήπιαμε, σε κάθε γωνιά και μια ρακή

Μεϊμαράκης: Πώς τα πας Αλέξη; Αντέχεις;

Τσίπρας: Εγώ αντέχω. Εσύ όμως, πάχυνες Βαγγέλη...

Μεϊμαράκης: Άκου να δεις, εμείς στην Κρήτη όταν κάνουμε εκλογές, με τα κεράσματα παχαίνουμε. Αλλά και συ δεν πας πίσω, Αλέξη...

Αμέσως μετά οι δυο τους απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους και είχαν έναν ολιγόλεπτο κατ ιδίαν διάλογο δίχως ωστόσο να μάθει κανείς τι είπαν. 

«Είμαστε Κρητικοί και η κρητική φιλοξενία φημίζεται. Έτσι αφού ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην Κρήτη, πήγαμε και του ευχηθήκαμε καλό ταξίδι», είπε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης συνομιλώντας με τους εκπροσώπους του Τύπου.