Τους λόγους που δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές περιγράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. 

Ο κ. Αντώναρος επεσήμανε πως δεν θα βρίσκεται στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας, λόγω των αυξανόμενων υποχρεώσεων που έχει ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ωστόσο τονίζει πως «είναι αυτονόητο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με τον οποίο με συνδέουν όχι μόνο κοινές πολιτικές διαδρομές πολύ πριν συναντηθούμε σε καίριες θέσεις στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και στενή προσωπική φιλία».

Η ανάρτηση του κ. Αντώναρου:

Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι κρίσιμες για τη χώρα. Οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει η πατρίδα μας.

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τελικά θα πρυτανεύσουν η νηφαλιότητα και η ευθυκρισία. Ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας θα στηρίξει με αποφασιστικότητα και επίγνωση του χρέους τους τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ότι η Ελλάδα θα επιλέξει το μοναδικό δρόμο που θα μας οδηγήσει έξω απο τη κρίση και στην οικονομική ανάκαμψη.

Τον δρόμο αυτό υπηρετεί διαχρονικά και αταλάντευτα η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Είναι για μένα ,συνεπώς , αυτονόητο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με τον οποίο με συνδέουν όχι μόνο κοινές πολιτικές διαδρομές πολύ πριν συναντηθούμε σε καίριες θέσεις στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και στενή προσωπική φιλία.
Οι διαρκώς αυξανόμενες δράσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της οποίας είμαι συμβουλος για την Ελλάδα και τη Κύπρο, απαιτούν ωστόσο τη συνεχή καθημερινή ενασχόληση μου σε αυτόν τον τομέα που είναι καίριος για την οικονομική σταθεροποίηση του τόπου.

Η θεση μου αυτή δεν μου επιτρέπει, συνεπώς, να είμαι, όπως θα ήθελα με τη καρδιά, υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές. Όμως η σαραντάχρονη αδιατάρακτη σχέση μου με τη Νέα Δημοκρατία αυταπόδεικτα με φέρνουν στο πλευρό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στον οποίον είχα σήμερα την ευκαιρία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας να εξηγήσω την απόφαση μου και να τον διαβεβαιώσω για τη πλήρη υποστήριξη μου προς την άοκνη προσπάθεια του.”

ΥΓ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα όλες τις φίλες και φίλους εδώ στο facebook και αλλού που το τελευταίο διάστημα με παρακινούσαν με μηνύματα και τηλεφωνήματα να είμαι υποψήφιος. Τους διαβεβαιώνω ότι η απόφαση που πήρα δεν ήταν εύκολη. Πιστεύω όμως ότι έτσι μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμος για την Ελλάδα μας. Άλλωστε δεν υποστέλλω τη σημαία. Θα είμαι παρών όπως πάντα, διατυπώνοντας με ευθύτητα τη γνώμη μου και εκτιμώντας κάθε δική σας παρατήρηση.