Να κάνει την Αλεξανδρούπολη ένα διεθνές στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης θα προσπαθήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νέος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μιχάλης Κωσταράκος, όπως τόνισε στη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης.

Έχουμε κατορθώσει κι έχουμε έρθει σε επαφή με τον στρατό του Κατάρ, ο οποίος στέλνει τους αξιωματικούς του εδώ για να εκπαιδεύονται. Πέρα από την καθαρά τεχνική εκπαίδευση στα άρματα μάχης, που είμαστε πάρα πολύ καλοί και γι' αυτό έρχονται, είναι σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο περνάνε κι αυτοί στην κουλτούρα μας. Αυτό όμως έχει ημερομηνία λήξεως. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε την Αλεξανδρούπολη με τις πωλήσεις του συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Με αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που οι Γερμανοί θα πουλάνε σε μια χώρα κάτι, θα πουλάνε μαζί και την εκπαίδευση που θα τους παρέχεται στην Αλεξανδρούπολη. Ο καθένας που θα αγοράζει γερμανικά άρματα μάχης θα 'αγοράζει' και την Αλεξανδρούπολη.

Αυτό υπόσχομαι ότι θα το προσπαθήσω και μέσα από τον ευρωπαϊκό μου ρόλο. Δεν μπορεί να το κάνει ο Έλληνας αρχηγός, αλλά σίγουρα μπορεί να το προσπαθήσει ο Ευρωπαίος πρόεδρος. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για την ασφάλειά της μέχρι τώρα αλλά και για τη βελτίωση, όσο είναι δυνατό, των συνθηκών διαβίωσης εξήγησε.

Ο κ. Κωσταράκος χαρακτήρισε εξαιρετικά μεγάλη τιμή τον τίτλο του δημότη Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζοντας την αγάπη του για την πόλη, που θεωρεί δεύτερο σπίτι του, τους κατοίκους της αδελφούς του, ενώ χαρακτήρισε κάθε επίσκεψή του στην πόλη ανάγκη ψυχής.