Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτάσσεται τα μνημόνια. Αυτό μάς επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά. 

Ειδικότερα ανέφερε: 

Εμείς θα συνεργαστούμε με όποιον έχει την άποψη ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά. Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη η οποία επιβάλλεται μέσω όλων αυτών, η λαθεμένη συνταγή που δόθηκε στη χώρα ήταν καταστροφική όχι μόνο εκ του αποτελέσματος αλλά από την ώρα που επιβλήθηκε σαν πολιτική.

Αυτό που δεν έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής είναι ότι προϋπόθεση για να συμμετάσχει ένα κόμμα σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105, στην οποία θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι τα Μνημόνια είναι καταστροφικά. Για την  εγκυρότητά της θα πρέπει να επικυρωθεί από αρμόδια αστυνομική αρχή ή από ΚΕΠ. 

Αν, βεβαίως, η δήλωση αυτή γινόταν πριν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και τη συνακόλουθη ψήφιση μέτρων από τη Βουλή, θα το καταπίναμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Όταν όμως αυτό λέγεται, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση (που φιλοδοξεί να γίνει και επόμενη μετά τις εκλογές) έχει δεσμευτεί με υπογραφές και με κυρωμένους νόμους από το ελληνικό κοινοβούλιο, στην υλοποίηση μέτρων ως αντάλλαγμα για το δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ, προκαλεί πολλές απορίες. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτάσσεται τα μνημόνια, αλλά θα τα εφαρμόσει; Εκτός και αν έχουμε «χάσει» κάτι από τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία με τους δανειστές. Μήπως δηλαδή επιτραπεί στη ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην υλοποιήσει αυτά που αναγκάστηκε να ψηφίσει!

Ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά το ξέρουμε, αλλά φορτωθήκαμε ένα τρίτο σκληρό μνημόνιο πριν από λίγους μήνες...

Σημείωση: *«Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

Μ.Π.