Ανάμεσα στις πιο ισχυρές «Πρώτες Κυρίες» συγκαταλέγει η El Mundo τη Μπέτυ Μπαζιάνα, εκτιμώντας πως «αν δεν ήταν η σύζυγός του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική». 

«Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος από σουφραζέτες που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους», γράφει η ισπανική El Mundo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Πρώτες Κυρίες έχουν εγκαταλείψει τον ρόλο τους ως απλές συνοδοί των συζύγων τους και αναλαμβάνουν ολοένα και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ή καλύτερα και λήψης αποφάσεων.

Από την πρώην πρώτη Κυρία που θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ (Χίλαρι Κλίντον) και μια διασημότητα με το ταλέντο να βγάζει... selfies (Κιμ Καρντάσιαν) μέχρι ένα γλυκό μοντέλο (Κάρλα Μπρούνι) και μια φοιτήτρια μηχανικής με μεγάλο ενδιαφέρον για την Αριστερά (Μπέτυ Μπαζιάνα), η El Mundo παρουσιάζει τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Η «Κόκκινη Κυρία»

Η φήμη της... προηγείται, υπογραμμίζει η El Mundo για την Μπέτυ Μπαζιάνα και κάνει αναφορά στα 20 και πλέον χρόνια που είναι σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως ομάδα ΜΜΕ την έχει χαρακτηρίσει ριζοσπαστική. «Η Μπαζιάνα είχε επιρροή στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ από την εφηβική τους ηλικία», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Η El Mundo επαναλαμβάνει και τη γνωστή ιστορία πως ήταν εκείνη που τον έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ακόμη πήγαιναν σχολείο, κάνει αναφορά στο ότι ηγήθηκαν του κινήματος των καταλήψεων τη δεκαετία του ’90 και πως «έκαναν μαζί το άλμα προς την πολιτική όταν η Μπαζιάνα τον έπεισε (τον Αλέξη Τσίπρα) να ενταχθούν στην ΚΝΕ».

«Έχει χαρακτηριστεί ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική. Πήγε στα δικαστήρια έναν καθηγητή της στο πανεπιστήμιο όταν προσπάθησε να υπονομεύσει τη δουλειά της σε μια διατριβή. Δεν της αρέσει να πηγαίνει κομμωτήριο. Γνωρίζοντας όλα αυτά, είμαστε ενώπιον μιας ιδεολόγου στη σκιά της ελληνικής Αριστεράς ή μπροστά σε μια συνηθισμένη γυναίκα;"» καταλήγει η ισπανική εφημερίδα.