Μπορεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών από πολλούς να χαρακτηρίστηκε «σούπα», ωστόσο είχε και αρκετές στιγμές χιούμορ, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ανταλλάσσουν έξυπνες ατάκες.

Ανάμεσα στους δύο πάντως, νικητής στη μάχη της ατάκας βγήκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος φαίνεται πως είχε… κέφια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «θαλάσσιων συνόρων», προέτρεψε το επιτελείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσει καλύτερα για να «μην μας πάρουν 'κανα νησάκι και ψαχνόμαστε».

«Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, αυτό πρέπει να το ξέρει ο κ. Τσίπρας και οφείλει μάλιστα να τα φυλάει. Μην μας πάρουν ‘κανα νησάκι και ψαχνόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα έχει γίνει πάλι αντιμνημονιακός». Μάλιστα, του απηύθυνε τον λόγο, ρωτώντάς τον «έχεις χρόνο να έρθω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε;».

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: «Ξέρω ότι θες να με χτυπήσεις, γιατί βάζεις τον Πάνο να κάνει τη βρώμικη δουλειά;», αναφερόμενος στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντάς τον υπόδικο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε: «Μην με μπλέκεις εμένα σ’ αυτά».