Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως πάντα είναι υποψήφιος στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, την περιοχή απ όπου κατάγεται και που έχει καταγράψει υψηλότατες αποδόσεις σε ψήφους κατά το παρελθόν.

Εκεί όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδείχθηκε ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στη διάρκεια πολλών ετών. Τον Ιανουάριο του 2015 στις εκλογές, ως πρόεδρος κόμματος το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταγράψει καλά ποσοστά. Για την ακρίβεια ήταν η χειρότερη επίδοση του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του. Με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Ευάγγελο Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό 4,12% χαμηλότερα ακόμη και από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είχε λάβει ποσοστό 5,11%.

Ο πρόεδρος του κόμματος είχε συγκεντρώσει 14.280 ψήφους. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό την κυρία Γεννηματά και διεκδικεί την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ο κύριος Βενιζέλος αν και αναμένεται να τα πάει καλύτερα στην Α΄ Θεσσαλονίκης δεν εφησυχάζει. Διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Θεσσαλονίκης και μάλιστα δίνει μάχη καθώς έχει ενεργοποιηθεί πολύ όπως αναφέρουν συνεργάτες του.

Κάνει συγκεντρώσεις, δίνει συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα, έχει συνεχείς συναντήσεις με παράγοντες της περιοχής και προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει στελέχη που είχαν απομακρυνθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη για την επανεκλογή του και πολλά αναμένεται να κριθούν από το αποτέλεσμα βασικά, αλλά εδώ μπορεί να παίξει ρόλο και ο εκλογικός νόμος. Έτσι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δίνει αγώνα για μια θέση στην επόμενη Βουλή και αναμένεται να την κατακτήσει άνετα, με δεδομένο πως πολλοί του πιστώνουν το γεγονός πως ήταν από τους λίγους που έκανε πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα λάθη που έγιναν το επτάμηνο.

 O.A